perjantai 15. toukokuuta 2015

Päiväretki Nuuksioon ja PT-kurssi 26.4.

Jaahas... Ulkona sataa ja kello huutaa herätystä. Sangen epävetreänä vääntäydyn ylös aamutoimille ja puuhastelun jälkeen on aika suunnata sateeseen. Onnekseni olin juuri ostanut sadeviitan, joka toimi erittäin tyydyttävästi pitäen sateen loitolla ja kädet vapaana. Mukavaa ja kuivaa, juuri niin kuin retkeni haluankin.

Rautatieasemalta löyty pari valmiiksi märkää retkeilijää, jotka sadevarustuksen puuttuessa pitivät parempana ideana mennä johonkin lämpimään. En oikein voi syyttää heitä, sillä huonolla varustuksella tässä säässä kastuu pahasti ja varmaan vielä vilustuukin. Parempi ottaa varman päälle. Tämä myös tarkoitti sitä, että meille muille jäisi entistäkin muhkeampi määrä ruokaa. Nam!

Espoon keskuksesta pieni mutta urhea joukkomme suuntasi bussilla kohti Solvallaa ja Haukkalampea. Hiukan Solvallan jälkeen jäimme pois ja jatkoimme viitoitettua polkua pitkin Mustalammen keittokatokselle. Matkan aikana sadekin hellitti ja lopulta ei enää satanut. Paikan päältä löysimme valmiit hiillokset, joten nuotin virittelyä ei juurikaan tarvinnut opetella. Sen sijan partiotaitoja hiottiin opettelemalla Trangian käyttöä ja solmuja. Kurssin vastuuvetäjäkin oppi jotain uutta! Solmujenteon keskeytti paikalle tupsahtanut koppelo eli naarasmetso. Hetken aikaa seurasi molemmin puolista hämmästelyä, jonka jälkeen metsonaaras päätti poistua.

Ruokaa tosiaan oli riittämiin, alkaen makkaroista ja kvinoapadasta sekä päättyen tikkupullaan ja suklaabanaaniin. Suuri kiitos Annikalle kaikista herkuista! Ruokailun jälkeen kävelimme tyytyväisinä takaisin bussille. Kuten joskus on tapana sanoa, aina kannattaa lähteä metsään!

Koppelo keittokatoksella

Esittelee vielä itseään